Pečeme pro vás pečivo nejvyšší kvality. Používáme stroje, ale stále zůstává velký podíl poctivé řemeslné práce.
Naše pečivo je vždy čerstvě upečené. Naše motto je: Ostatní rozmrazují, my pečeme!
Pečeme osm druhů chleba. Ve většině z nich je obsažena žitná mouka. Chléb je díky tomu vláčnější a déle vydrží. Pokud si koupíte náš žitný chléb, je opravdu pouze z žitné mouky (pro splnění normy stačí 90%) a takový chléb vám v případě potřeby vydrží až tři týdny (pravda je, že my to nezkoušeli, ale říkali nám to horolezci, kteří s naším žitným chlebem vyrážejí na dlouhé expedice).
Naši poslední novinkou je špaldový chléb – ochutnejte, ale pozor, už nebudete chtít jiný.
V sortimentu běžného pečiva jsme převzali stoletou tradici pečení vynikajících hořických housek. Velmi oblíbené jsou naše veky a za zmínku jistě stojí i luštěninová bageta a oblíbené kostky carrot.
Na domácí oslavu doporučujeme vícezrnnou cereální bagetu či chia bagetu. Pochutnáte si určitě na selském rohlíku, cereální housce či uhlířské bagetě.
Nejoblíbenějším produktem jemného pečiva jsou naše sváteční koláčky. Pečeme je na objednávku na svatby či různé oslavy a společenské události.
Koláče děláme převážně vázané, déle vydrží a pokud je hned nesníte, věřte, že druhý den jsou ještě lepší, náplň se krásně spojí s těstem. Vynikající jsou koláče větrník se čtvero náplní, slíváček se švestkou uvnitř či dvojctihodný koláč. Nezapomeňte také ochutnat krajovou specialitu – peciválky.
Štrůdl děláme podle receptu naší babičky a zaznamenali jsme stížnosti některých žen – jejich muži poté, co ochutnali štrůdl od nás, už jiný nechtějí… Pochopitelně nemohou chybět vánočky či mazance a sezónně třeba jidáše.
Koblížky smažíme na tom nejlepším oleji a plníme meruňkovou náplní. Naší specialitou jsou koblihy s makovou náplní.